Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

тема 8

.pdf
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.06.2022
Размер:
713.32 Кб
Скачать

WorldView-1 забезпечує період повторного спостереження 1,7 доби та огляд 750 000 км2 на добу. Супутник також обладнано прецизійною апаратурою геолокації з можливостями стереознімання.

Слід сказати, що висока якість продукції Ikonos-2 та QuickBird-2 пояснюється значною мірою тим, що обидві системи є репліками попередніх американських космічних проектів спеціального призначення.

Космічний апарат WorldView-2 запущено 8 жовтня 2009 року. Космічний апарат WorldView-2 розробляли паралельно зі створенням супутника WorldView-1. Головною особливістю цього апарату є наявність восьмиканального спектрометра високої роздільної здатності.

Супутник WorldView-2 виведено на сонячно-синхронну орбіту висотою 770 км, що забезпечує його проходження над будь-яким районом Землі кожні 1–2 дні (залежно від широти). Космічний апарат на момент створення цього каталогу є найкращим у світі за такими показниками, як ціна, геометрія, роздільна здатність, якість зображення та легкість обробки.

GeoEye-1 був запущений у вересні 2008 року. Супутник обертається на полярній сонячносинхронній орбіті висотою висотою 684 км, забезпечує ревізит території 1–3 дні (залежно від широти). Власником супутника є американська корпорація GeoEye Inc.

Супутник призначений для отримання цифрових зображень земної поверхні з просторовим розрізненням 41 см в панхроматичному режимі та 1,65 м в мультиспектральному режимі.

GeoEye-1 підтримує режим стереознімання, за допомогою якого можна побудувати цифрову модель рельєфу з точністю 1 м CE90 в плані та 3 м LE90 по висоті.

Групу з п’яти міні-супутників RapidEye запущено з космодрому Байконур ракетою-носієм «Дніпро» 29 серпня 2009 року. Супутники, власником яких є німецька компанія RapidEye AG виведено на сонячно-синхронну орбіту висотою 630 км.

Аналіз розвитку космічних систем ДЗЗ показує, що встановлена на супутниковій платформі

оптико

Соседние файлы в предмете Фотограмметрия