Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт про проходження практики АДВІСМАШ.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.06.2020
Размер:
470.02 Кб
Скачать

Висновки

ТОВ НВФ «Адвісмаш» – машинобудівне підприємство, яке спеціалізується на виробництві технологічного обладнання, механізованої техніки, запасних частин та іншої машинобудівної продукції.

Метою створення ТОВ НВФ «Адвісмаш» є сприяння найповнішому задоволенню потреб споживачів та одержання максимально можливих прибутків.

Аналіз господарської діяльності ТОВ НВФ «Адвісмаш» дає можливість зробити висновок про значне ефективне управління даним господарюючим суб’єктом, що пов’язано зі зростанням прибутковості та рентабельності діяльності, приростом обсягів виробництва та реалізації продукції. Впродовж 2016-2018 рр. ТОВ НВФ «Адвісмаш» нарощувало масштаби своєї діяльності, через що й покращуються фінансові результати.

Важливе значення для стабільної та безперебійної роботи має постійність персоналу. На ТОВ НВФ «Адвісмаш» спостерігається збільшення плинності кадрів, що обумовлено незадоволеністю працівників умовами праці. Динаміка фонду оплати праці характеризується зростанням показників, що обумовлено збільшенням чисельності працівників та соціальних гарантій.

Головною ціллю маркетингу ТОВ НВФ «Адвісмаш» є орієнтація підприємства на споживача. Маркетинг на ТОВ НВФ «Адвісмаш» - це планування, організація і контроль усіх маркетингових заходів, проведених з метою встановлення, зміцнення і підтримки вигідних обмінів зі споживачами. Особливе місце в логістичній діяльності ТОВ НВФ «Адвісмаш» належить матеріальному забезпеченню господарської діяльності, його плануванню, пошуку ресурсів та їх закупівлі. Для підвищення конкурентоспроможності ТОВ НВФ «Адвісмаш» потрібно: підвищити якість продукції, розширити асортимент продукції, впровадити систему заходів стимулювання збуту.

Зовнішньоекономічна діяльність ТОВ НВФ «Адвісмаш» характеризується як ефективна. Підприємство працює більш ніж з 80 підприємствами України, Росії, Білорусії, Молдови, Грузії, Киргизії.

ТОВ НВФ «Адвісмаш» ефективно здійснює управління обліково-фінансовою діяльністю. Фінансовий стан підприємства має тенденцію до зростання, оскільки майже усі показники відповідають нормативному значенню. Діяльність ТОВ НВФ «Адвісмаш» прибуткова, фінансове становище є стабільним, фінансова стійкість є високою.

Стратегічні напрямки діяльності ТОВ НВФ «Адвісмаш» необхідно планувати з врахуванням сильних та слабких сторін, можливостей та загроз підприємства. ТОВ НВФ «Адвісмаш» повинна перейти до концепції маркетингу та орієнтувати виробництво на потреби ринку. Основний акцент необхідно звернути на такі сторони діяльності підприємства: зменшення адміністративних витрат, оптимізацію витрат на збут продукції, вдосконалення роботи відділу маркетингу та збуту, збільшення кількості споживачів за рахунок надання більш якісних сервісних послуг та пошуку нових шляхів збільшення кількості споживачів.

Для вдосконалення діяльності ТОВ НВФ «Адвісмаш» пропонується розробити систему розвитку персоналу, що дасть можливість забезпечити високу якість виконання роботи, своєчасно підготувати персонал до виконання майбутніх завдань, збереження знань, навичок та досвіду.

Також для підвищення конкурентоспроможності ТОВ НВФ «Адвісмаш» обрано проект створення сервісного відділу та виконання індивідуальних замовлень з розробки та виробництва продукції.

Підприємству необхідно зробити акцент на:

  • оновленні технології виробництва;

  • заміні старої техніки (машин, агрегатів тощо) на нову;

  • впровадженні інноваційної політики;

  • мотивації персоналу;

  • наданні можливості кар’єрного зросту;

  • безкоштовному підвищенні кваліфікації працівників (за рахунок підприємства);

  • вмінні користуватись комп’ютерами та інноваційною технікою тощо.

На підприємстві «АДВІСМАШ», як і на більшості вітчизняних, керівництву вигідно не втримувати старих працівників, а набирати нових, що впливає на кількість виробленого продукту, збільшення обсягу виробництва браку, марнує робочий час через необхідність базового навчання новачків тощо.

Отже, слід забезпечити кваліфікаційний розвиток своїх робітників, мотивувати підопічних, запровадити інновації у виробництві, оновити машини та устаткування, розробити можливість простого замовлення продукції «онлайн» за допомогою мережі Інтернет тощо.