Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Радиационная, биологическая, химическая защита / Комплекти санітарної та спеціальної обробки.ppt
Скачиваний:
166
Добавлен:
30.08.2020
Размер:
10.42 Mб
Скачать

ДЕГАЗУЮЧИЙ ПАКЕТ ПОРОШКОВИЙ ДПП

1 – пакет-щітка; 2 – гумовий ремінь; 3 – поліетиленові упаковки з полідегазуючою речовиною; 4 – пам’ятка з використання; 5 – поліетиленовий пакувальний мішок

Призначений для дегазації обмундирування, взуття і спорядження, заражених аерозолями VX, іприт і парами ОР типу зоман. До складу ДПП входять поліетиленовий пакет-щітка, дві упаковки з порошковою полідегазуючою рецептурою і пакувальний поліетиленовий мішок із пам’яткою для користування. Пакетом можна обробити два комплекти обмундирування. Маса пакету–260 г. Маса рецептури – 200 г. Час приведення пакета в дію – 90 с. Час обробки комплекту обмундирування – до 10 хв.

КОМПЛЕКТ ДЛЯ ДЕГАЗАЦІЇ ЗБРОЇ І ОБМУНДИРУВАННЯ ІДПС 69

Комплект ІДПС 69 призначений для дегазації стрілецької зброї, зараженої ОР типу VX, зоману та іприту, а також для дегазації обмундирування, зараженого парами ОР типу зоман і зарин.

Комплект складається із 10 індивідуальних дегазаційних пакетів ИДП 1 і 10 дегазаційних пакетів ДПС 1, упакованих в картонну коробку.

ІДП 1 призначений для дегазації стрілецької зброї і складається із металевого балону для рецептури РД А і кришки з полімерного матеріалу.

ДПС 1 призначений для дегазації обмундирування і представляє собою упаковку з водонепроникної плівки. Упаковка містить дегазуючий порошок – алюмосілікатний каталізатор.

Одним пакетом цього комплекту можна обробити один

автомат і один комплект обмундирування.

КОМПЛЕКТ ДЛЯ ДЕГАЗАЦІЇ ЗБРОЇ І ОБМУНДИРУВАННЯ ІДПС 69

1 – комплект; 2 – індивідуальний дегазаційний пакет ИДП 1; 3 – дегазаційний пакет ДПС 1

2. Комплекти спеціальної обробки ІДК-1, ДК-4(5), ТДП.

Індивідуальний комплект для спеціальної обробки автотранспортної техніки ІДК-1

Індивідуальний комплект для спеціальної обробки автотракторної техніки ІДК-1 призначений для

дегазації, дезактивації та дезінфекції автотракторної техніки з використанням стиснутого повітря від компресора автомобіля або автомобільного шинного насосу.

Комплект табелізується на наступні зразки техніки:

трактори, бульдозери, грейдери, екскаватори, самоскиди, пасажирські автобуси, артилерійські та зенітні гармати, міномети калібром вище 120 мм.

Індивідуальний комплект для спеціальної обробки автотранспортної техніки ІДК-1

6

5

4

3

2

1

7

8

1 – насос; 2 – каністра; 3 – кришка спеціальна; 4 – рукав з краником; 5 – брандспойт; 6 – щітка; 7 – розпилювач з сердечником або без; 8 – хомут.

Танковий дегазаційний комплект (ТДП)

Призначений для часткової дегазації танків, бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів. Комплект складається з двох танкових дегазаційних приладів (ТДП), зарядного пристрою, хомутів для закріплення приладів на об'єкті, лійки і комплекту ЗІП.

Прилад ТДП є основною частиною комплекту. Він складається з балона місткістю 2,0 л з вентилем, розпилювачем і відкидною ручкою. В нижній частині балона є заливний отвір, закриваємий гвинтовою пробкою.

Принцип дії приладу заключається в розпилюванні дегазуючої рецептури стислим повітрям, що знаходиться в приладі під тиском 8 – 10 кгс/см2. Прилад споряджується полідегазуючою рецептурою типу РД і стислим повітрям силами екіпажу (обслуги) бронеоб'єкту безпосередньо в підрозділах перед боєм (маршем).

Часткова дегазація танка (БМП) проводиться за допомогою табельного комплекту ТДП з метою забезпечити безпечний вихід екіпажу з зараженого бронеоб'єкту і наступну його експлуатацію.

При частковій дегазації танку обробляються: люки; поручні, боковий схил башти; частина надгусеничної полички; ящик з комплектом ЗІП; тяговозцепний пристрій.

Автомобільний комплект для спеціальної обробки військової техніки ДК-4К

Призначений для дегазації, дезактивації і дезинфекції вантажних автомобілей,

автопоїздів, спеціальних шасі і бронетранспортерів з карбюраторними двигунами.

1

2

11

12

14

Від двигуна

10

13

4

3

5

9

8

7

6

1 – кришка з клапаном і газовідбірником; 2, 10 – прокладка; 3 – ежектор; 4 – рукав рідинний; 5 – ємність; 6 – щітка; 7 – брандспойт; 8 – продовжувач; 9 – рукав газорідинний; 11 – перехідник; 12 – випускна труба глушника; 13 – глушник; 14 – приймальна труба глушника