Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Радиационная, биологическая, химическая защита / Контрольно-розподільчий пересувний пункт КРПП.ppt
Скачиваний:
158
Добавлен:
30.08.2020
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Друге питання

2. Порядок розгортання та роботи КРПП.

Взвод (відділення) радіаційного, хімічного контролю підрозділу РХБ захисту діє разом з підрозділами РХБ захисту. На нього покладаються завдання: здійснювати контроль зараження радіоактивними та отруйними речовинами особового складу, озброєння, техніки і майна підрозділів, що прибувають на спеціальну обробку; забезпечувати зв'язок командира роти зі старшим начальником (командиром) і з підлеглими взводами; вести радіаційне і хімічне спостереження в районі розташування (дій) роти і розвідку на маршруті її висування.

На пункті спеціальної обробки взвод (відділення) розгортає на видаленні 0,5–1 км від площадок обробки контрольно-розподільчий пост (КРП), що здійснює контроль зараження, розподіл особового складу, озброєння і техніки на площадках, регулює надходження підрозділів на спеціальну обробку. Для регулювання надходження заражених підрозділів з району очікування на КРП виділяється представник обробленої частини (підрозділу) із засобами зв'язку. Взвод (відділення) забезпечує зв'язок командира роти зі старшим командиром (начальником) і підлеглими підрозділами.

Під час постановки завдань командир взводу (відділення) в бойовому наказі вказує: склад і місце контрольно-розподільчого поста; місця, об'єкти і порядок контролю зараження; місце розгортання комутатора, напрямки прокладання ліній зв'язку, кількість і місця телефонних точок, місця розташування радіостанції, порядок і режим роботи радіостанції, час готовності зв'язку.

З розгортанням контрольно-розподільчого поста і засобів зв'язку командир взводу (відділення) керує діями підлеглих, забезпечує їх матеріальними засобами. Після закінчення робіт командир взводу (відділення) доповідає командиру роти про виконання завдання, організує згортання взводу (відділення) і готує його до виконання наступних завдань.