Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТБД КУРСОВАЯ .docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
17.05.2020
Размер:
321.52 Кб
Скачать

Профіль району магазину:

Навчальні заклади:2 школи,1 гімназія.

Медичні заклади:3 аптеки,1 лікарня,4 оптики.

Спортивні заклади:2 фитнес-клуба.

Держ установи:1пошта

Фінансові установи:1 банк,2 обміну валют

Групи покупців магазину:

Хл:

-Масовий,

-Підготовлений,

-Професійний

Сел,НТЛ:

-Покупці-спеціалісти,

- Покупці-не спеціалісти,

Дл:

-Керівники дитячого читання

-Самі діти

2.2 . Характеристика джерел закупівлі товарів

Магазину часто пропонують знижки на засаді того, що він бере великі партії товарів іноді вони можуть доходити до -50%.Магазин до недавнього часу мав свій склад за адресою:  Дегтярівська 1,де працювали співробітники  фірми(охоронці,водії,товарознавці і менеджери).Але величезні витрати на його підтримку нічим не виправдовувалися і від нього відмовилися в перевагу спеціалізованої фірми, яка спеціалізується на зберіганні товару.

Якщо брати відсоток товарів які ввозятся то: 50% на пряму від поставщиків,50% зі складу.

Також ,якщо партія невелика компанія використовує пошту ,як спосіб доправки товару до магазину.Він ефективніший за багатьох ознак:1)Швидкий 2)Дешевший 3)Не такий часовитратний та інші.Але іноді виникають проблеми з тим ,що пошта втрачає посилку з книгами,але це велика рідкість.

В магазин на місяць заплановано 2 крупні поставки(за планом),вони надходять по разу в 2 тижні,але є виняток для нових безсцеллерів,якщо з являється нова популярна книга її завозять в магазини в найближчі строки.

Всі поставки організовує менеджер по закупівлям,який працює в головному офісі.Він дивиться по автоматизованій програмі , що розкуповують в магазині і дозамовляє,але частіше йому дзвонять товарознавці,якщо вони є в магазині,якщо немає їх заміняють адміністратори і сповіщають який товар розходиться краще і його слід дозамовити, а який застоявся і його слід переправити в інший магазин.Також на замовлення товара сильно впливає розміщення магазину.

Розділи літератури

Чисельність%

ХЛ

40%

ДЛ

30%

СЕЛ

15%

НТЛ

15%


Таблиця чисельності літератури в % (Рис.8)

ТОВ”Буква” закупає книги 2 способами:

1)Передоплата.

2)Під реалізацію,передоплата.

Зараз дуже рідко магазин бере книги під реалізацію.Якщо брати всі його книги які він має на продаж то: 30% під реалізацію,30% під викуп і 40% під викуп з відстроченим платежем.

Якщо в магазині є непопулярні книги які не знайшли попиту то їх пересилають в інші магазини.Якщо партія невелика двоє адміністраторів можуть домовиитися між собою,а якщо велика залучається менеджер з закупівель і сам складає акт на передачу книг.

Групи покупців цього району:

На території району проживають представники більше 100 національностей і народностей(Рис.9)

Національності в районі магазину (Рис.9)

Вікова категорія населення району: працездатне населення району налічує 196,2 тис. осіб, або 69,8% від всього постійного населення, що на 3,8 відсоткових пункти більше, ніж по Києву. Із загальної кількості населення району зайняте населення становить 44,9%.

Кількість пенсіонерів — 46,6 тис. осіб, з них: за віком — 43,4 тис. осіб, за інвалідністю — 10,6 тис. осіб, ветеранів німецько-радянської війни та учасників бойових дій — 7,4 тис. осіб, інвалідів Другої Світової — 0,8 тис. осіб.

Кількість чоловіків та жінок, які перебувають в зареєстрованому шлюбі становить 132,7 тис. осіб. У незареєстрованому шлюбі перебувають 6,9 тис. осіб. За 2016 рік у районі народилися 2460 осіб, померло — 2127 осіб, приріст — 333 особи. На 1 січня 2016 року постійне населення району становило 365,6 тис. осіб, приріст 6 тис. осіб.

Саме біля магазину знаходиться 2 школи та 2 дитячих садка. Магазин знаходиться в спальному районі міста.

Джерела закупівлі-Рис.9

Поставщики магазину (Рис.9)

Соседние файлы в предмете Коммерческая деятельность