Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТБД КУРСОВАЯ .docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
17.05.2020
Размер:
321.52 Кб
Скачать

2.3 . Порядок укладання договорів на постачання товарів .

Поняття та загальні положення щодо порядку укладання та виконання д оговору поставки визначено в § 3 гл. 54 ЦК України, § 1 гл. 30 ГК України. П роте вже ч. 2 ст. 264 останнього акцентує увагу на можливості встановлення с пеціальними актами особливостей поставки окремих видів продукції виробни чо-технічного призначення або виробів народного споживання, а також особл ивого порядку здійснення поставки продукції для державних потреб. Практичні аспекти укладення договорів поставки. По-перше, при уклад енні договорів поставки необхідно застосовувати ті самі правила, що й при укл аденні договорів інших видів; по-друге, існують деякі особливості в підході до укладення саме договорів поставки, пов’язані з їх специфікою. Найпершим кроком при укладенні договору поставки мають стати заход и, спрямовані на те, щоб переконатися: контрагент є зареєстрованим суб’єктом підприємницької діяльності. Для цього достатньо перевірити свідоцтво про й ого державну реєстрацію. Укладаючи договір, також необхідно впевн итися, що всі відомості, викладені у свідоцтві про державну реєстрацію суб’єк та підприємницької діяльності, точно зазначені в договорі і співпадають з інфо рмацією, що міститься на його печатці (йдеться передусім про найменування т а ідентифікаційний код). Додатково можна перевірити довідку з ЄДРПОУ. Я кщо контрагентом за договором є фізична особа-підприємець, то додатково н еобхідно витребувати в неї копію її паспорту, крім зразку підпису і тієї інформ ації, що міститься у свідоцтві про державну реєстрацію, оскільки в майбутньо му можуть знадобитися додаткові відомості про особу, які містяться в паспо рті (наприклад, при виконанні рішення суду стосовно фізичної особи можливе одержання формальної відмови державного виконавця за відсутності у викон авчому документі ряду відомостей, наприклад, дати народження фізичної осо би-боржника).

Посередниками на даний момент виступають:

1)Якабу трейд

2)Махаон

(Рис.14)

(Рис. 15)

Аналіз договору(його склад):

Пункт 1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

Постачальник зобов'язується передати разом з товаром всю необхідну документацію на даний товар, включаючи: сертифікати відповідності встановленого зразка, гігієнічні сертифікати, накладні на товар.

Якщо Покупець протягом десяти днів з моменту поставки в письмовій формі не заявив про відсутність, недостатності або помилки в документації на товар, то покупець визнає, що постачальник належним чином виконав свій обов'язок щодо передачі документації на товар.

Пункт 2. ЦІНА ТОВАРУ І ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

Оплата за товар здійснюється в безготівковому порядку шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок постачальника.

Пункт 3. Відвантаження та доставка ТОВАРІВ

 Постачальник зобов'язаний погодити або скорегувати надіслане від покупця замовлення і передати покупцю електронну накладну (в форматі Exel) по електронній пошті.

Пукнт 4. ПРИЙМАННЯ ТОВАРІВ ЗА КІЛЬКІСТЮ І ЯКОСТІ, ПРЕТЕНЗІЇ.

Приймання поставленого товару оформляється товарної накладної, яку підписують повноважні представники покупця і постачальника, або товарно-транспортної накладної, яку підписує представник покупця.

Пункт 5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН І ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

Сторони звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання зобов'язань за Договором у разі настання обставин непереборної сили (повінь, пожежі, землетруси, військові перевороти, військові конфлікти, терористичні акти, страйки, введення надзвичайного стану, накази, постанови, розпорядження урядових органів, що впливають на виконання сторонами зобов'язань за Договором) - на термін дії цих обставин.

Сторона, що посилається на дію обставин непереборної сили, зобов'язана повідомити іншу сторону протягом трьох діб про початок і можливий за тривалістю термін закінчення вищевказаних обставин і їх наслідків, і надати для їх підтвердження документ компетентного органу. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про настання обставин Форс-Мажор, позбавляє сторони посилатися на ці обставини.

Пункт. 6 ПОВЕРНЕННЯ ТОВАРУ

Покупець, своїми силами і за свій рахунок, має право повернути частину неоплаченого товару протягом 360 календарних днів з моменту відвантаження, якщо для товару не передбачені інші терміни повернення, а також за умови:

-письмові узгодження з постачальником повертається асортименту;

ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

6.1. Договір набуває чинності з моменту його підписання і діє один рік. Якщо жодна із сторін не менш ніж за 10 (десять) днів до закінчення терміну дії договору, не заявляє про намір його розірвати, то цей договір автоматично пролонгується на кожний наступний рік.

Договір в додатках.

Соседние файлы в предмете Коммерческая деятельность