Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Psikhologiya_VSh_Praktikum.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
13 Mб
Скачать

Обробка й аналіз результатів

Підрахуйте суму набраних Вами балів згідно з ключем до тесту в табл. 8.6.

Якщо сума балів у межах 0-9, то Вас можна охарактеризувати як лю­дину нерішучу. Ви завжди довго і болісно зважуєте всі «за» і «проти». Охоче перекладаєте прийняття рішень на іншого. Перш ніж зважити­ся на якийсь крок, довго радитеся і часто приймаєте неточні рішення.

172 Модуль III. Психологія виховання особистості студента як майбутнього фахівця...

На заняттях і зборах волієте відмовчуватися, хоча в кулуарах здобу­ваєте сміливість і красномовство. Це не «природна» обачність, а, ма­буть, боягузтво.

Таблиця 8.6 Ключ до тесту «Чи рішуча Ви людина?»

Питання

Так

Ні

Питання

Так

Ні

1

3

0

7

3

0

2

4

0

8

2

0

3

3

0

9

0

2

4

2

0

10

0

3

5

0

4

11

1

0

6

2

0

12

3

0

Якщо сума балів у діапазоні 10-20, то можна сказати, що Ви ви­рішуєте обережно, але не боїтеся і серйозних проблем, які треба ви­рішувати в цей момент. Зазвичай коливаєтеся тоді, коли для рішення є достатньо часу. Одночасно Вас долають сумніви, з'являється спокуса все «погодити» з керівництвом, хоча питання це - Вашого рівня.

При сумі балів у межах 20-28 можна сказати, що Ви досить рі­шуча людина. Ваша логіка, послідовність, і, головне, досвід допо­магають Вам вирішувати проблемні питання швидко і здебільшого правильно. У Вас бувають окремі помилки, які Ви усвідомлюєте і вживаєте заходів, щоб їх усунути. Покладаючись на себе, Ви не іг­норуєте поради інших, хоча вдаєтеся до допомоги сторонніх не так уже й часто. Прийняті рішення відстоюєте до кінця, якщо вони не виявляються помилковими.

Якщо сума балів перевищує 29, то Вам невідома нерішучість. Ви вважаєте себе компетентним у всіх аспектах своєї діяльності і не вва­жаєте за потрібне з'ясовувати чиюсь думку. Визнаєте право на одно­осібні рішення, критичні зауваження з цього приводу викликають у Вас роздратування, що Ви навіть і не намагаєтеся приховувати. Вам імпонує Ваша рішучість, але часто припускаєтеся помилок через її надлишок. Вам потрібно змінювати стиль своєї роботи!

Психогеометричний тест «Головні риси характеру і поведін­ки»

Психогеометрія - унікальна практична система аналізу особистос­ті, її автор Сьюзен Деллінгер (США) - фахівець із соціально-психоло­гічної підготовки управлінських кадрів. Вона дає змогу:

Тема 8. Психологія виховання студентської молоді 173

  1. Миттєво визначити форму (або тип) особистості людини, яка цікавить Вас, а також Вашу власну форму.

  2. Детально охарактеризувати особисті якості і особливості пове­дінки будь-якої людини на буденній, зрозумілій кожному мові.

  3. Скласти сценарій поведінки для кожної форми особистості в ти­пових ситуаціях.

Соседние файлы в предмете Психология