Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
1380
Добавлен:
30.08.2020
Размер:
3.68 Mб
Скачать

Порядок роботи з приладом

Перед включенням сигналізатора відкрити передню кришку датчика і, натиснувши до упора на штовхальник розподільної коробки, закрити кришку датчика.

Включити сигналізатор тумблером «СЕТЬ-ВЫКЛ.» на датчику (у випадку другого варіанта постачання після включення датчика включити блок живлення тумблером «ВКЛ. – ВЫКЛ.»).

У процесі роботи сигналізатора необхідно стежити за появою сигналу «ОПАСНО», періодично контролювати утримання дози реактиву, величину напруги за вольтметром у положеннях «4», «6» «7» (величина напруги повинна бути 26 ± 3 В, 26 ± 3 В, 20 ± 0,2 В відповідно).

Після закриття кришки контактора перевірити спрацьовування мікроперемикача контактора. Для цього, переключивши тумблер «РАБОТА-НАСТРОЙКА» в положення «НАСТРОЙКА», повернути ручку «ПОДСВЕТКА» за годинниковою стрілкою і переконатися у відхиленні стрілки мікроамперметра. Після перевірки повернути ручку «ПОДСВЕТКА» проти годинникової стрілки до упора і переключити тумблер у положення «РАБОТА». Перевірити наявність реактиву у верхньому баці по часу роботи (одного заправлення вистачає на 6‑7 год. роботи) або візуально через горловину верхнього бака. Своєчасно зливати відпрацьований реактив з нижнього баку.

В режимі відбору проби сигналізатор переключається автоматично в момент появи сигналу «ОПАСНО» і працює в цьому режимі протягом 2‑х хв.

Після відбору проби (вимикання повітродувки і звукового сигналу) виключити сигналізатор, відгвинтити накидну гайку сепаратора-пробовідбірника, зняти контейнер, закрити його спеціальною кришкою і направити для аналізу із супровідним донесенням про час і місце відбору проби.

Перед установкою запасного контейнера натиснути до упора штовхальник розподільної коробки, переключити тумблер у положення «НАСТРОЙКА», включити сигналізатор і зробити продувку повітряного тракту датчика.

За наявністю в повітряному тракті залишків спецдомішок лампочка «ОПАСНО» буде короткочасно включатися через кожні 50‑75 сек.

Продув повітряного тракту повітрям, вільним від спецдомішок, продовжуйте після припинення включення лампи «ОПАСНО» ще протягом не менше 3‑х хв.

Після продуву повітряного тракту виключити сигналізатор, переключити тумблер у положення «РАБОТА» й установити запасний контейнер із комплекту ЗІП на місце знятого.

Після закінчення роботи перевірити стан амортизаторів і затягування болтів їх кріплення. Відкрийте передню кришку датчика, зробіть зовнішній огляд складових частин датчика. Переконайтеся у відсутності течі реактиву з гідросистеми.

Видаліть пил і бруд м’яким дрантям.

При вимиканні сигналізатора на час більше 6 год. і при навколишній температурі нижче мінус 20°С злийте реактив з гідравлічної системи датчика.

Для запобігання можливого засмічення жиклера конденсатом, що загустів, який стікає з повітродувки в трубопровід жиклера, після закінчення роботи від’єднайте трубопровід від дросельного пристрою. Оглянути і за необхідністю прочистіть жиклер.

Щодоби перед роботою перевіряйте установку чутливості за радіоізотопним джерелом світла і працездатністю розподільної коробки.

У процесі навчання при температурі вище 0°С допускається заповнювати гідравлічну систему датчика дистильованою водою замість реактиву. Після зливу промиваєте гідравлічну систему реактивом.