Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
1381
Добавлен:
30.08.2020
Размер:
3.68 Mб
Скачать
      1. Ремонтний стіл хімічного майстра схм‑р

Ремонтний стіл хімічного майстра СХМ‑Р призначений для проведення поточного і часткового середнього ремонту засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).

За допомогою СХМ‑Р можна виконувати такі види робіт з ремонту ЗІЗ: у протигазових коробок – виправлення різьблення і перекосу горловини, виправлення герметичного зигу, випрямлення різьблення кришки овальної форми, пайку негерметичних місць, перевірку герметичності; у лицевих частин – визначення місць проколів і поривів, накладку заплат на місця проколів і поривів, виправлення зім’ятостей металевих деталей, заміну несправних деталей, перевірку герметичності; у ізолюючих протигазів – перевірку герметичності, перевірку тиску відкриття і закриття клапанів надлишкового тиску; у сумок – накладання заплат, заміну несправних деталей; у регенеративних патронів – перевірку герметичності; у каркасів ізолюючих протигазів – виправлення зім’ятостей; у засобів захисту шкіри – накладення заплат, заміну несправних деталей, перевірку герметичності гумових рукавиць і чобіт; на металевих деталях і вузлах – очистку від іржі та відновлювання лакофарбових покриттів.

Матеріали і комплектуючі вироби ремонтного столу СХМ‑Р забезпечують проведення поточного і часткового середнього ремонту фільтруючих протигазів до 1300 комплектів, ізолюючих протигазів – до 100 комплектів, засобів захисту шкіри – до 1000 комплектів.

До складу ремонтного столу СХМ‑Р (рис.9.3) входять: тумба ліва № 1, тумба права № 2, додатковий щит, прилади для контролю засобів індивідуального захисту, інструмент, запасні частини і матеріали. В передній частині тумби № 2 укладається додатковий щит. Кожна тумба має дві ручки для перенесення, на дверях тумб укріплено три замки. Маса тумби № 1 – 70 кг, тумби № 2 – 72 кг.

Для підготовки СХМ‑Р до роботи необхідно тумби встановити на рівному місці паралельно одна одній, відкрити двері та вийняти додатковий щит. При цьому тумба № 1 повинна стояти ліворуч, а тумба № 2 – праворуч на відстані 45 см. Покласти додатковий щит на планки, що виступають, таким чином, щоб вони ввійшли в накладки дверей обох тумб. На крючки додаткового щиту необхідно надіти петлі бокових замків дверей. Плоскість зібраного столу повинна бути горизонтальною.

Рис.9.3. Ремонтний стіл хімічного майстра СХМ‑Р:

1 – тумба ліва № 1; 2 – тумба права № 2; 3 – щит додатковий; 4 – пенал з деталями до ИП‑46 і ИП‑46М; 5 і 6 – пенали з деталями для ШМ‑41, матеріалами і деталями лицевої частини ЕО‑19; 7 – пенал з кистями і пелюстками клапану; 8 – пенали з матеріалами і деталями лицевої частини ЕО‑19; 9 – відсік з бідонами; 10 – відсік з приладами і пристосуваннями; 11 – пенал з ремонтними матеріалами; 12 – пенали з деталями для ШМГ і ШМС; 13 – пенал з інструментом і приладами; 14 – пенал з документацією та деталями ШМГ і ИП‑46

Порядок ремонту зіз в підрозділах

Поточний ремонт ЗІЗ (очистка від іржі, підфарбування окремих місць протигазових коробок та інших металевих деталей, пришивання ґудзиків, крючків, петель і смужок, прошивання розпоротих швів, підклейка розклеєних швів старої клейової стрічки, заміна клапанів, заміна прокладочних кілець) може проводитись безпосередньо в підрозділах з використанням ящика РЯ‑СЗ.